top of page
  • Writer's pictureBakk L. Zalán

Mihez van tehetségem kérdés vagy inkább...?

Tehetség, erősség, érdeklődés - általában így szokták interjún feltenni a kérdést nekem. Az 1 millió dolláros kérdés: mihez van tehetséged? Aki erre tud válaszolni, az megmondhatná a következő foci vb összes párharcának pontos kimenetelét is. Miért nem tudjuk megmondani, hogy mihez van tehetségünk? Mert a tehetség bonyolult tulajdonságunk, összesíti a munkaérdeklődés, a pályaérdeklődés, a vezető munkaértékek, a domináns munkamód és a domináns és kiegészítő intelligencia típus tartalmát. És még egy további kanyar teszi izgalmasság ezt az önismereti utazást.


A további kanyar pedig az, hogy nem a hétköznapi önismeret segít nekünk a helyes és sikeres pályaválasztásban. Hogy mit szeretünk a szabadidőnkben magunkkal kezdeni vagy milyen tantárgyat érdekel esetleg, az nem fog segíteni senkin. Professzionális önismeretre (öndefinícióra) van szükség. Az öndefinícióra utalhat egy hobby vagy egy tantárgy vagy egy tapasztalata, amikor úgy éreztem, hogy valamihez érzékem van.

A munkaérdeklődés, a pályaérdeklődés, a vezető munkaértékek, a domináns munkamód és a domináns és kiegészítő intelligencia típus megismerése lesz az az öndefiníciós információhalmaz, ami megerősíti a jó megérzéseinket, a reális elképzeléseinket. Ez az öndefiníció vagy másik nevén személyiségprofil adja kezünkbe a tehetségünkhöz vezető pontos térképet.


332 views0 comments

Recent Posts

See All
KÖNYV2.png

SEGÍTSÉG AZ IRÁNYMUTATÁSBAN

bottom of page