top of page
  • Writer's pictureBakk L. Zalán

Pályaválasztási táborok Pécsen 2022 nyár

Updated: Jun 10, 2022

Szülőként óriási rajtunk a felelősség, hogy segítsünk a gyermekeinknek eligazodni az életben és az új évezred labirintusában. Hogyan segíthetünk jól? Hogyan mutathatunk irányt, hozhatjuk ki belőlük a legjobbat anélkül, hogy a saját akaratunkat erőltetnénk rájuk?


Mindannyian ösztönösen hiszünk benne, hogy gyermekeink képesek maguk megtalálni a helyüket a világban. Abban segíthetünk nekik, hogy a kereséssel töltött időt lerövidíthessék és jól választhassanak még fiatalon. De abban is, hogy teljes nyugalmuk legyen a döntésükben - hiszen tapasztalatból tudjuk, hogy ...

... aki kételkedik, olyan, mintha megkötözték volna, - egy tapodtat sem tud tovább haladni."

Hiszem és tudom, hogy tizenéves fiatalok megfelelő segítséggel képesek élményeiket, benyomásaikat, tapasztalataikat és kapott visszajelzéseiket lefordítani professzionális önismeretre. Ez az önismeret pedig alkalmas arra, hogy megbízhatóan eligazodhassanak a rengeteg, nagyon különféle jövőt kínáló lehetőség között.



Pályaválasztást segítő vagy másnéven pályaorientációs táborainkban egy héten át összesen tíz tréning jellegű játékos vagy szórakoztató foglalkozás keretében lehetőséget kínálunk arra, hogy a résztvevő fiatalok fejlesszék a sikeres pályaválasztáshoz szükséges önismeretet és szélesítsék a pályaismereti tájékozottságukat.


A résztvevőknek nem csak az ön- és pályaismerete, de az előrelátása és a logikus gondolkodása is fejlődik. A folyamat során pedig elhatározásra jut – célokat tűz ki, amelyekért dolgozni kezd. Megtanul küzdeni, örülni az apró győzelmeknek. Látni fogja, hogyan épül fel, kis lépésekből és munkából a életpálya terve.


A meggyőződés jogosít fel az elköteleződésre. Elköteleződni egy választásunk mellett pedig a boldogsághoz vezető legvalószínűbb út.

Öt napon át, napi két tréning jellegű foglalkozást tartunk délelőtt és délután.


Hetente egy csoportot indítunk. Csoportlétszám: 12-14 fő.


Helyszín: Civil Közösségek Háza, Pécs, Szent István tér 17.


Időpont 13-15 évesek számára: júl 11-15.


Időpont 16-19 évesek számára: aug 1-5.


Naponta 10-től 16 óráig tart a tábor.


Ebédet nem biztosítunk, de a hozott/rendelt ebéd kényelmes elfogyasztásához a helyszín adott az épületen belül.


Részvételi díj: 45.000 Ft. Testvérkedvezmény 8%.


A tréning jellegű foglalkozások délelőtti témái (2 téma/délelőtt)

  1. Érdeklődési irányok: az érdeklődési irányok és területek illetve ezek tulajdonságainak megismerése stabilitás és rugalmasság szempontból. Mit tud az érdeklődés személyiségtulajdonságunk?

  2. Érdeklődés és pálya: egyéni érdeklődési irányok és területek kiválasztása majd ezekhez reális pályaválasztási elképzelések gyűjtése.

  3. Érdeklődés és képesség: mik a fő képességcsoportok és milyen pályák illenek ezekhez? A saját pályaválasztási elképzelések milyen képességeket követelnek meg?

  4. Tantárgyi érdeklődés és pályaérdeklődés: hogyan és milyen esetekben segíthet a tantárgyi érdeklődés a pályaválasztásban? Pl. Humán vagy reál matematika?

  5. Családi hagyományok: milyen belső és külső elvárásokkal, vágyakkal, reményekkel, célokkal érkezünk a pályaválasztási életszakaszunkba?

  6. Pályakívánság és realitások 1.: A legjobb jellemzőkkel rendelkező pályaelképzelések részleteibe megyünk bele. Személyenként minimum egy pályaelképzelés részletekbe menő megismerése. Hogyan és hova juthatok vele 10 év alatt?

  7. Pályakívánság és realitások 2.: Személyenként újabb minimum egy pályaelképzelés részletes megismerése. Hogyan és hova juthatok vele 10 év alatt?

  8. Élet és pályatervek: Milyen gondolatok és érzések kapcsolódnak az első pályaválasztáshoz? Milyen életet szeretnék élni?

  9. A pályák világa: Hogy fest a lehetőségek teljes köre, valójában 500 vagy 5000 pályalehetőség van a kezünkben? Hogyan igazodjunk el a legegyszerűbben vagy a legpontosabban?

  10. Munkavállalás és karrier: a munkavállalásról, a munkahelyi szakmai és személyi beilleszkedésről bővebben. Milyen karriert szeretnék befutni, mit szeretnék elérni? Elismerés? Függetlenség? Sok pénz? Értékteremtés?

Illetve a délutáni témák az A kiemelkedően eredményes fiatalok hét szokása gondolatmenete alapján:

  1. A legfontosabb szokások és jelentőségei, paradigmák és alapelvek - mire alapozod az életed döntéseit?

  2. A személyes érzelmi bankszámla - kapcsolatainkban élünk!

  3. Légy proaktív! Vállald a felelősséget az életedért! Döntsd el, hogy ki irányít!

  4. Tudd előre, hová akarsz eljutni! Azaz határozd meg a céljaidat! Irányítsd az életed vagy valaki más fogja!

  5. Először a fontosat! Rangsorold a tennivalóidat! Akaraterő és a "nem akarom" erő

  6. Kapcsolati bankszámla! Az élet lényege

  7. Gondolkodj nyer-nyerben! Törekedj a közös győzelemre! Az élet egy svédasztalos ebéd

  8. Először érts, aztán értesd meg magad! Figyelmesen hallgass, mielőtt beszélsz! Két füled van és egy szád...

  9. Teremts szinergiát! Fogj össze másokkal, hogy többet tudj elérni! A közös megoldás

  10. Élezd meg a fűrészt! Törekedj egyensúlyra az életedben! Az "énidő" művészete.


Érdeklődni a +36 20 404 25 64-es mobil telefonszámon, jelentkezni a bakk.zalan@gmail.com email címen kérjük.


Jelentkezési határidő június 24-e vagy létszám betelés.


További információk a professzionális pályaválasztásról és tanácsadásról: palyavalasztasom.hu


Üdvözlettel,

Bakk L. Zalán

Diplomás pályaválasztási szaktanácsadó, coach és tréner

109 views0 comments

Recent Posts

See All

Pályaválasztás előtt állsz?

Remélem tetszett és hasznodra volt a Tudatos Pályaválasztó E-book-om. Örömmel értesítelek, hogy a letöltésedért cserébe ajándékba kapsz egy ingyenes és kötelezetségektől mentes konzultációs alkalmat.

KÖNYV2.png

SEGÍTSÉG AZ IRÁNYMUTATÁSBAN

bottom of page