top of page
  • Writer's pictureBakk L. Zalán

Mikor van szükséged a pályaválasztási tanácsadói segítségemre?

A pályaválasztás életet meghatározó döntés. Később lehet módosítani, ha nem elég jól választottál, de akkor nagyobb erőfeszítésbe fog kerülni és több pénzbe, hogy megtaláld a helyed. Tegyük fel, hogy gondolkodsz egy olyan pályaválasztásban, ami egy piacképes és jól fizető. Azt gondolom jó lesz ez akkor, ha sikerült a személyes munkaérdeklődési iránynak, a legjobb képességeknek, a fontos értékeknek és a munkamódnak megfelelő a választani kívánt pálya.


Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy ezeket segített neked valaki biztonsággal meghatározni, akkor nagyon javaslom, hogy menj biztosra. Kis mellé nyúlással is nagyot lehet bukni. De fordítva is igaz, hogy alapos utánajárással lehet a legnagyobbat nyerni.

Ha van egy konkrét pályaelképzelésed, akkor azt csekkoltasd le egy pályaválasztási tanácsadóval, hogy segíthessek jobban megismerni a jelenlegi és a jövőbeli önmagad. Ha van egy konkrét pályaválasztási elképzelésed, akkor érdemes lenne megtudnod, hogy még milyen pályákra vagy alkalmas érdeklődésed alapján, hogy hátha találsz egy még izgalmasabbat - ez gyakran előfordul, mert több mint 500 pálya közül te is alkalmas vagy akár 10-12 pályára. Ne feledd, hogy a sikeres pályaválasztás nem szerencse kérdése!


14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page