top of page

Hogyan találd meg a világod?

Mindenki egy sor pályára alkalmas, mert rendelkezik veleszületett és kiválóan hasznosítható érdeklődéssel. Az egyetlen akadály, amit meg kell ugrani ahhoz, hogy felismerjük az érdeklődésünket, az a kipróbálás.


Kertes házban élünk, van macskánk. Köztudott, vagy legalábbis könnyen el tudjuk képzelni, hogy a macska rajong a csirkemájért. Életében először adtam neki csirkemájat. Óvatosan jött oda, gyanúsan szaglászta, míg végül bátorságot gyűjtve megkóstolta. Néhány hét múlva újra adtam egy adagot. Tíz méterről, kirobbanó módon, teljes hangerővel jelezte, hogy őt az bizony érdekli. Korábban nem tudta, hogy él-hal érte, amíg meg nem kóstolta, de attól kezdve nem volt kétséges számára.


Ugyanígy működik az emberi érdeklődés is, amely genetikusan kódolt. Amint ki tudjuk próbálni az érdeklődésünket, pikk-pakk meggyőz minket a tapasztalat és a felismerés. A macskával szemben mi „kóstolás”, azaz valódi kipróbálás nélkül is ki tudjuk próbálni az érdeklődésünket. Erre kaptuk a fantáziát, vagy más néven a képzelőerőt. Ezt szoktuk úgy mondani, hogy van egy álmom. Ha eddig eljutunk, már csak annyi a dolgunk, hogy megtudjuk, hogy juthatunk el az álmunkhoz.


Pályaválasztási tanácsadóként az a dolgom, hogy közös munkában veled, az érdeklődésed megismerve megmutassam, hogy milyen területeken próbáld ki magad. Abban is segítek, hogy bemutassam neked azokat a pályákat, ahol az érdeklődésed pénzre válthatod. Ez azt jelenti, hogy az emberek és cégek majd pénzt adnak neked azért, amit ingyen is csinálnál. Szerintem ez a tudatos pályaválasztás.

40 views0 comments

Recent Posts

See All
KÖNYV2.png

SEGÍTSÉG AZ IRÁNYMUTATÁSBAN

bottom of page