top of page
  • Writer's pictureBakk L. Zalán

A munkaerő szükséglet egy évre előre sem jósolható meg biztonsággal. Hogyan védhetjük ki?

Több lehetőségünk is van a kivédésére. Ha van egy vállalkozási ötletünk, kezdjünk el dolgozni rajta. Kizárólag ingyenes eszközökben gondolkodjunk. Garantáltan izgalmas játék lesz, újra legóval játszó 8 éves kisfiúknak és kislányoknak fogjuk érezni magunkat. A legapróbb lépésekben haladjunk, hogy működhessen a kreativitásunk és flowba kerülhessünk.

Egy vállalkozási ötlettel való foglalkozás erőteljesen tudatosítja önismeretet, ami látványos segítségünkre lesz a legközelebbi állásinterjúnkon is. Továbbá erősíti az önbizalmat, a legtöbben nem is sejtik, hogy mennyire. Miért is?


Hogy is működik az önbizalom?


Ha döntés hozok és a döntésemnek megfelelően cselekszem, akkor erősödik az önbizalom érzése bennünk. Ha nem cselekszünk a döntésünknek megfelelően, például halogatjuk vagy egyszerűen feladjuk, azzal gyengítjük az önbizalmunkat. Az önbizalom a "komolyan veszem magamból" tankol.Másik lehetőségünk a önvédelemre, hogy képezzük tovább magunkat azon a szakterületen, amiben már jártasságunk van - feltéve ha tetszik és értékteremtőnek érezzük azt, amivel jelenleg foglalkozunk.


Mennyire kell tetszen és mennyire kell értékteremtőnek érezzem a munkám?


Reálisan akkor érdemes megelégednem a pozíciómmal, ha a munkatevékenységeim többsége kedvemre van. És már jó ha 51%-ban értékteremtésnek érzem.


Ha belejövünk a játszadozásba és elég munkát teszünk a vállalkozási ötletünkbe, még az is előfordulhat, hogy muszáj lesz beindítanunk és idővel csak abból élnünk.

8 views0 comments
bottom of page